Lærerkonflikten: SAS-kabinepersonale melder sig ind i kampen

I en netop udsendt pressemeddelelse udtrykker CAU, som bl.a. organiserer kabineansatte i SAS, støtte til folkeskolelærerne.

DEMONSTRATION: CAU, som organiserer 1.500 kabineansatte i SAS, afvikler en støttedemonstration til fordel for folkeskolelærerne mandag 11. marts kl. 9.30. Kvaliteten er det folkeskolelærere såvel som kabinepersonale kæmper for, lyder det fra CAU, som vil troppe op foran forligsinstitutionen i Arbejdsmarkedets Hus på Skt. Annæ Plads i København iført T-shirts med teksten ”Hold fingrene i ro Corydon og co.” og ”Det er OK at forhandle løn og vilkår”.

Naturligt at vise lærerne støtte

Danmarks Lærerforening får nu opbakning fra det danske kabinepersonale i SAS i kampen for at sikre kvalitet i undervisningen på landets folkeskoler. Man kæmper nemlig for en fælles sag, ifølge Helge Thuesen, formanden for CAU, og derfor er det helt naturligt at vise folkeskolelærerne sin støtte:

”Da ledelsen i SAS huggede sparekniven dybt ind i knoglen på kabinepersonalet i november, måtte vi stå model til utidig indblanding fra regeringens side med Bjarne Corydons berømte SMS. Det samme er nu ved at ske for lærerne, som har præcis samme vigtige mission som os; at stå vagt om den kvalitet, som gjorde danske virksomheder og organisationer kendte i udlandet, men som nu nedprioriteres til fordel for en discount-tankegang som i den grad præger politikere og ledere. Kvalitet er det forældre er optaget af og det der gør undervisning god – og for vores vedkommende det, der gør forskellen på om kunderne vælger SAS eller et andet selskab. Naturligvis må vi bidrage til at bevare velfærdssamfundet, men det er helt håbløst at forestille sig at man kan spare sig til kvalitet. Og det er helt uacceptabelt at man lader hånt om den danske model, som det skete under vores forhandlinger og som det sker nu.”

DEMONSTRATIONEN FINDER STED FORAN ARBEJDSMARKEDETS HUS, SANKT ANNÆ PLADS 5, 1250 KØBENHAVN K. KL 9.30

For interview og yderligere oplysninger kontakt venligst:

Christian Møller // Presseansvarlig // Have Kommunikation: 2624 0128

Helge Thuesen // Formand // Cabin Attendants Union: 3169 3327

Emner

Målgruppe