Har du taget stilling til fritvalgsordningen i din løn?

Fristen er 1. oktober, hvis du vil ændre noget for det kommende år.

Vidste du, at du for en lille del af din løn har to valgmuligheder, du skal vælge mellem? Det drejer sig om den såkaldte ”fritvalgsordning”, som udgør 0,64 % af din løn.

Du skal vælge, om du vil have de 0,64 % udbetalt eller om de skal indbetales til din pensionsordning.

Du kan ændre dit valg én gang om året inden 1. oktober. Ændringer, der er arbejdsgiver i hænde inden 1. oktober, bliver effektueret fra 1. januar kommende år. Hvis du ønsker at ændre på din fritvalgsordning det kommende år, er det med andre ord nu, du skal gøre det.

Hvis man ikke har udtrykt ønske om andet, får man som fritvalgsordningen udbetalt. Tidligere har det været den administrative leder, der har håndteret dine ønsker til fritvalgsordning, men nu har kommunen lanceret en løn APP ”min løn”, der mindre bureaukratisk for alle.

Ønsker du at ændre på dit valg, skal du gøre følgende:

Download APP’en, log ind (første gang med NemID), find knappen ”MineValg” og vælg ”fritvalg”. Tryk nu på ”pensionsbidrag” eller ”udbetal” og bekræft dit valg.

Frederiksberg Lærerforening anbefaler, at du tager aktivt stilling til fritvalgsordningen. 0,64 % af lønnen er måske ikke så mange penge, når de udbetales måned for måned, men opsparet på din pensionsordning, kan det blive en del penge, når du går på pension.

Du kan se på din lønseddel, hvor stort beløb for din fritvalgsordning er. Vælger du at indbetale beløbet til din pensionsordning, sker indbetalingen før der trækkes skat af beløbet, og skatten betaler du først, når pensionen udbetales.

Du kan downloade APP’en til iPhone HER og til Android HER

min løn APP

APP’en kan i øvrigt bruges til at vælge udbetaling eller afholdelse af 6. ferieuge og til at ændre din trækprocent.

Er du i tvivl, så henvend dig til din administrative leder, din TR eller til Frederiksberg Lærerforening.         

Emner

Målgruppe