Pas nu godt på vores folkeskole – invistér i de fagprofessionelle

2018 12 10 Dlf Genre Fotos Ekstra0014
Nu er børnene på Frederiksberg kommet tilbage efter en velfortjent ferie til et år, der byder på spændende og varieret undervisning med kompetente lærere, som vil børnene og vil give dem spændende oplevelser, både inden for skolens mure og udenfor i den virkelige verden.

Spændende og varieret undervisning kræver en holdindsats af de lærere, som skal planlægge den. Det kræver en gang imellem, at der er to lærere om klassen, så der bedre kan tages hensyn til børnenes individuelle kompetencer og forudsætninger for at kunne lære.

Når kommunen skal spare penge, foreslås det at erstatte lærere med såkaldt ”voksne” altså en person uden fast defineret uddannelse. Bare en voksen.

Det er fristende at gribe fat her. For behøver det at være to lærere? Varme hænder kan man finde mange steder. Men resultatet bliver, at man udvander skolernes faglighed for at spare lønkroner.

Det er lærerne, som ved, hvordan børn bedst lærer og får den faglighed, der forventes i vores folkeskole. De er uddannet til det. Simpelthen.

Vi skylder vores børn at give dem den bedste undervisning. Ikke bare den undervisning, der er råd til lige nu. Det er ikke et spørgsmål om kroner og ører. Det er et spørgsmål om prioritering.

FLF's bestyrelse, august 2024

Læs også:

Emner

Målgruppe