Kampagner

God skole

Fredag den 5. oktober er den internationale Lærerens dag. Denne dag fejres lærere verden over, fordi læreres betydning er uvurderlig og har en samfundsmæssig værdi, som skal værdsættes.


Lærerens Dag er en oplagt anledning til at markere, anerkende og værdsætte lærere og børnehaveklasselederes arbejde. Hver eneste dag ydes en særlig indstas for at sikre alle elever god undervisng og en god og tryg skolegang.
Det er ikke noget let job, men det har en umådelig stor værdi både for den enkelte elev og for samfundet som hele.

FKF har udsendt en pressemeddelelse i anledning af Lærerens Dag - læs den her: Lærerens Dag skal fejres!

Fredagscafe på hos FKF

For at markere dagen inviterer FKF lærere og børnehaveklasseledere på Frederiksberg til fredagscafe fredag den 5. oktober kl. 13-17 på Frydendalsvej 24, 1809 Frederiksberg.

Vi håber at se mange af jer til en hyggelig eftermiddag.
Vi serverer selvfølgelig både lidt at spise og drikke.

Hvorfor skal vi fejre Lærerens Dag?

Det spørgsmål har vi stillet til en række kommunalpolitikere på Frederiksberg. Du kan læse deres indlæg herunder.

Jan E. Jørgensen,medlem af kommunalbestyrelsen og folketinget (V):
"Da jeg var dreng, sang ABBA "When I Kissed the Teacher". Det er nok at stramme den, så lad os nøjes med Lærernes Dag. En dag, hvor vi hylder vores lærere. Jer alle sammen.
Det er svært at undervise - især børn. For at citere en anden sang, så er det svært at være 11 år - der er så meget, som man ikke forstår. Blandt andet kan det være svært at forstå, hvad man skal bruge alt det til, som læreren forsøger at lære én. Motivation er afgørende, og børn er ikke altid lige motiverede, når solen skinner og skolegården lokker. På den anden side har børn en lyst til at lære, som den dygtige lærer forstår at udnytte.
For nylig var jeg i De Små Haver med min gamle klasse fra folkeskolen - og vores klasselærer var med. Hun forstod at motivere os, og hun brugte hele paletten. Sølv- og guldstjerner. Ris og ros. Samarbejde med forældrene og de andre lærere. Terperi og remser - teater og sang. Hun lærte mig at stave, sætte både kryds og bolle, og samtidig har hun spillet en stor rolle for min udvikling som menneske.
Det var dejligt at se hende igen, og hun fik et kram - et kys ville være at stramme den, selv om det havde været velfortjent."


Sine Heltberg, medlem af undervisningsudvalget (S):
"Privilegeret – er det første ord, der falder mig ind, når tanken falder på lærergerningen. For hvor må det egentlig være skønt at stå op hver morgen og vide, man gør en ægte forskel. 
At være der, når det første gang lykkedes at oplæse ikke bare enkelte ord, men hele meningsfulde sætninger på dansk eller fremmedsprog.  Eller mærke den indre glød tændes i børnenes øjne, når der endelig kan sættes to streger under facit i et svært regnestykke.
Som voksen glemmer man aldrig de lærere, der gjorde de største indtryk. Alle kan fortælle historier om en lærer, og det viser, at én ting er helt sikkert – en lærer er aldrig ligegyldig. Det er meget få faggrupper forundt at afsætte livslange aftryk, sådan som læreren gør.
Der er al mulig grund til at fejre Lærerens Dag og sige tak for indsatsen."


Carsten Nørballe, medlem af Undervisningsudvalget (SF):
”Professionsideal for Danmarks lærerforening” befinder sig et ganske undseligt sted hen ved trefjerdedele inde i DLFs kalender. Her er folkeskolens klangbund  - dannelsesaspektet -  beskrevet.
Lad mig bare være ærlig og sige, at det godt kan være svært hele tiden at skulle leve op til professionsidealerne. Derfor må jeg også en gang imellem minde mig selv om, hvad der egentlig står.
Men for at sige det lidt filosofisk: livet lever ikke sig selv. Det skal leves. Indlæring er ikke nok.
Jeg ser jævnligt tidligere elever, der kommer på min skole for at fortælle deres lærer om, hvordan det går i deres liv. Her har de mødt lærere, der foruden at have kunnet deres faglige kram – deres fag - også har bestræbt sig på at fremme den enkelte elevs udvikling som menneske.
Jeg er stolt over at have så mange kolleger, der er med til at gøre en forskel."


Læs mere om Lærerens dag her www.laererdag.dk - her kan du også se videoen ”Et æble til læreren”, som blev produceret i forbindelse med Lærerens Dag 2011. I hovedrollen ses læreren Mette, som faktisk arbejder på Frederiksberg.